torstai 6. marraskuuta 2014

Core eli runko kuntoon

Blogin ensimmäisen postauksen aiheena core kuntoon eli keskivartalon lihasten treenaaminen. Keskivartalon hallinta ja voima on perusta kaikelle treenaamiselle ja haastavien kehonpainoliikkeiden ja staattisten pitojen "kasassa pitämiselle". Jossakin vaiheessa treenaamista perinteiset vatsarutistukset ja istumaannousut eivät enää juurikaan kehitä ja vatsatreenit polkevat paikallaan. Kuntosalilla tuskin tylsempää liikettä tulee edes mieleen, kuin perinteiset istumaannousut. Tässä hieman vaihtelua ja haastetta vatsatreeniin. Youtube Dragonfly Crunches.
Liikkeen haastavin vaihe on "ala-asento" jossa jalat ovat lähellä vaakatasoa. Jos liikettä ei saa vietyä alas saakka, vie se niin pitkälle, kuin saat, pidä hetki ja nosta kroppa suoraksi ylös. Seuraavalla treenillä hieman pitemmelle jne. kunnes liike pysyy kasassa ala-asennossa. Eri variaatioita saa liikkuttamalla jalkoja. Jalkoja levittämällä saa aktivoitua myös pakaralihaksia (loistava liike siis salibelfietä varten treenaaville :)).
Youtube Windscreen Wipers (lasinpyyhkijätreeni leuanvetotangolla)
on loistava liike keskivartalolle ja superliike vinoille vatsalihaksille. Jos liike tuntuu liian haastavalta, pienennä liikerataa. Joillekin vastaotteella tankoon tarttuminen voi olla helpompaa. Kannattaa treenata "lasinpyyhkijöitä" kummallakin otteella (myötä ja vastaote). Vastaotteella saa paremman tuntuman myös olkapäihin ja on ehkä hieman haastavampi liike, kuin myötäotteella tehtynä. Eri variaatioita saa vaihtamalla oteleveyttä, laajentamalla liikerataa niin, että yrittää viedä jalat alemmas sivulle tai tekemällä liike todella hitaasti.
Hauskaa torstaita ja muistakaa, että elämä ei ole kauhean vakavaa:). Youtube Ninjapotku :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti