keskiviikko 12. marraskuuta 2014

Uutta lajia kehiin - thainyrkkeily aloittelijoille

Thainyrkkeilyn treenaaminen on loistava keino parantaa yleiskuntoa, lisätä liikkuvuutta, parantaa koordinaatiota ja hankkia itsepuolustustaitoja. Minkä tahansa kamppailulajin aloittaminen tuntuu olevan monelle hankalaa ja usein olen kuullut ihmisten sanovan, etteivät ole tarpeeksi hyvässä kunnossa, tarpeeksi notkeita tai, että kiinnostusta/halua löytyy, mutta ei riitä uskallusta. Muutaman tarinan olen myös kuullut potkunyrkkeilysaleista, joissa aloittelijoilta otetaan "luulot pois" heti ensimmäisissä treeneissä. Näitä "Rambojen koulutussaleja" on onneksi tosielämässä vain vähän ja kaikki oikeasti kamppailulajeja kunnioittavat ymmärtävät, että tämä ei ole mitenkään hyväksyttävä tapa harjoittaa lajia tai opettaa muita.
Aloittelijoiden harjoittelu alkaa aina tekniikan ja perusteiden opettelulla. Kunto kohoaa treenatessa eikä iskuja ja potkuja oteta vastaan, ennen kuin on niitä varten treenattu ja niihin valmis. Thainyrkkeilyn sparraustreenit (kamppailu toista vastaan) eivät ole aloittelijoille.
Thainyrkkeilyä voi harrastaa myös pelkästään kunnonkohotusmielessä ja ottaa se vain "fitnesslajina", jossa ei ole edes tarkoitus sparrata tai kamppailla muita vastaan. Treenata voi iskemällä iskuja nyrkkeilysäkkiin tai valmentajan kanssa "potkutyynyihin" (kuva oikealla). Thainyrkkeilysaleilla varsinkin Thaimaassa potkutyynyihin iskeminen
on pääsääntöinen treenimuoto yhdessä tekniikka-, säkki- ja sparraustreenien kanssa.
Video tämän päivän treenistä. Day 1 
Tämän päivän treenaaja oli nopea oppimaan ja ottaen huomioon, että tämä oli ensimmäinen treenikerta, edistystä tuli mukavasti. Muutaman perustekniikkatreenin jälkeen päästiin potkutyynytreeneihin ja videon lopussa huomaa, että sekin alkoi pikku hiljaa sujua. Tällaista thainyrkkeilytreeniä siis Raksilassa tänään. Lisää tekniikoita kehiin ja vanhojen hinkkaamista seuraavalla treenikerralla.
Lähiaikoina tulossa video myös naisten samantyyppisestä treenistä.

Näin pikkujouluaikana, iisisti glögin kanssa! Fight in the ring - not in the street!

Terveisin, A-P

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti